- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTaliban militanının karşısına dikilen Afgan kadının fotoğrafı gündem oldu

Taliban militanının karşısına dikilen Afgan kadının fotoğrafı gündem oldu

- Advertisement -spot_img

Bir Taliban savaşçısı, elindeki silahı yerinden ayrılmayan bir kadına doğrulturken görülüyor

Sadece bir şişe su taşıdığı görülen kadın, Taliban savaşçısının önünde istifini bozmadan dimdik ayakta duruyor. Kadının arkasında pankartlar tutan birçok protestocu da var.

Birkaç sosyal medya kullanıcısı, kadının doğrudan fiziki tehdit karşısında gösterdiği cesareti övdü.

Pek çok kişi bu fotoğrafın, kadınların ve toplumsal cinsiyete dayalı diğer azınlıkların kendilerine yönelik temel özgürlüklerin uygulanmasında zayıf bir sicile sahip rejim altında en kötüsüne karşı koyduğu Afganistan’da devam eden çatışmayı özetlediğini ifade ediyor.

Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesinden sonra birkaç hafta içinde bir direniş hareketi örgütleyen Afgan kadınlar, militan savaşçıların birkaç kilometre aralıklarla nöbet tutup gösterileri kontrol etmeye çalışmasına rağmen, ülkenin başkenti Kabil’de güçlü protestolar başlattı.

Çatışmaların harap ettiği ülkeden gelen görüntülerde, yüzlerce kadının salı günü sokaklara çıkarak, Afganistan’ın iç idari işlerine karıştığı iddiasıyla komşu ülke Pakistan’ı protesto ettiği görüldü.

Taliban savaşçıları şehrin bazı kesimlerinde protestoları dağıtmak ve yurttaşları gösterilere katılmamaları için korkutmak amacıyla havaya çok sayıda ateş açtı.

Kaynak: Independent Türkçe
 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img