- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDYaşları 5 ile 18 arasında değişen 32 Californialı Öğrenci Afganistan'da Kaldı

Yaşları 5 ile 18 arasında değişen 32 Californialı Öğrenci Afganistan’da Kaldı

- Advertisement -spot_img

Daha önce Afganistan’da yaşayıp ardından 80’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiş ailelerin çocukları yaz tatili için Afganistan’a gitmişti. Bunlardan 32’si Taliban kontrolünden geçemediği gerekçesiyle geri dönemedi.

Yaşları 5 ile 18 arasında değişen 32 çocuk San Diego kentinde yaşadığı belirtildi. 

Kabil 15 Ağustos’ta Taliban’ın eline geçtiğinde sekiz aile Afganistan’daydı. 

Anaokulundan liseye kadar on altı ebeveyn ve 24’ten fazla öğrenci yaz tatilinde büyükanne ve büyükbabaları ve diğer akrabaları ziyaret etmek için San Diego’dan Afganistan’a gitti. 

Okul yönetimi Salı günü yaptığı açıklamada, “Afganistan’da üç öğrencili bir aile geride kaldı ve onları kurtarıp eve getirmek için stratejiler araştırıyoruz” dedi. 

Cajon Valley kent sözcüsü Howard Shen Salı günü Fox News’e, bölgenin son iki aileyi kurtarmak için ‘alternatif stratejiler araştırdığını’ çünkü ‘hava taşımacılığının artık bir yol olmadığını’ söyledi.

Son ABD askeri uçağı Pazartesi günü gece yarısından hemen önce Kabil’den ayrıldı.

Shen, “Onlarca mahsur kalmış San Diegans’a başarılı bir şekilde yardım etmiş olsak da, kalan aileleri eve getirmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.  

Sacramento Bee’nin daha önceki bir haberine göre, Sacramento okul bölgesi 1.400’den fazla Afgan mülteci öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve daha önce 150 kadar öğrencinin Afganistan’da mahsur kaldığına inanılıyor.

Kaynak: abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img