- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDIda Kasırgası: Karanlıkta kalan şehirde sokağa çıkma yasağı

Ida Kasırgası: Karanlıkta kalan şehirde sokağa çıkma yasağı

- Advertisement -spot_img

ABD’nin Louisiana eyaletinde etkili olan İda Kasırgası bazı bölgelerde büyük hasara yol açtı.

Louisiana’nın New Orleans kentinde, kasırganın yol açtığı sel ve şiddetli rüzgarlar elektrik sınırlarına ziyan verdi. Binlerce emekçi elektrik sınırlarını onarmak için çalışırken, yetkililer, elektrik ve su kesintileri, besin ve gaz sıkıntılarının yanı sıra bunaltıcı sıcaktan etkilenen bölge halkına fiyatsız besin sağlama konusunda gayret gösterdiklerini belirtti.

New Orleans Belediye Lideri LaToya Cantrell, kasırganın elektrik şebekelerine ziyan vermesi ve kentin karanlıkta kalması nedeniyle muhtemel kabahatleri önlemek için gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Öte yandan, Pazar günü kategori 4 düzeyindeki rüzgar süratiyle Louisiana eyaletini vuran İda Kasırgası, Louisiana’daki Grand Isle kasabasında toplu yıkıma neden oldu. Kasabada yaklaşık 1400 yapının yarısı ya ağır hasar gördü ya da yıkıldı.

Kasabadaki ana yol dün gelgit dalgalarının getirdiği kumla neredeyse büsbütün kapanırken, elektrik direkleri de önemli ziyan gördü.

Tennessee eyaletinde de İda Kasırgası ile gelen şiddetli yağmurlar nedeniyle Nashville kentindeki Bonnaroo Müzik ve Sanat Şenliği iptal edildi. Organizatörler, şenlik alanlarının suyla dolması nedeniyle otomobil kullanmak yahut kamp yapmak için inançlı olmadığını belirtti. Her yıl düzenlenen ve bu yıl 2 Eylül’de başlaması beklenen şenliğin, Nashville’in yaklaşık bir saat güneydoğusundaki Manchester’daki eski bir çiftlik alanında başlaması planlanıyordu.

Louisiana’nın New Orleans kentinde, kasırganın yol açtığı sel ve şiddetli rüzgarlar elektrik sınırlarına ziyan verdi. Binlerce emekçi elektrik sınırlarını onarmak için çalışırken, yetkililer, elektrik ve su kesintileri, besin ve gaz meselelerinin yanı sıra bunaltıcı sıcaktan etkilenen bölge halkına fiyatsız besin sağlama konusunda efor gösterdiklerini belirtti.

New Orleans Belediye Lideri LaToya Cantrell, kasırganın elektrik şebekelerine ziyan vermesi ve kentin karanlıkta kalması nedeniyle mümkün kabahatleri önlemek için gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.Öte yandan, Pazar günü kategori 4 düzeyindeki rüzgar süratiyle Louisiana eyaletini vuran İda Kasırgası, Louisiana’daki Grand Isle kasabasında toplu yıkıma neden oldu. Kasabada yaklaşık 1400 yapının yarısı ya ağır hasar gördü ya da yıkıldı.

Kasabadaki ana yol dün gelgit dalgalarının getirdiği kumla neredeyse büsbütün kapanırken, elektrik direkleri de önemli ziyan gördü.Tennessee eyaletinde de İda Kasırgası ile gelen şiddetli yağmurlar nedeniyle Nashville kentindeki Bonnaroo Müzik ve Sanat Şenliği iptal edildi. Organizatörler, şenlik alanlarının suyla dolması nedeniyle otomobil kullanmak yahut kamp yapmak için inançlı olmadığını belirtti.

Her yıl düzenlenen ve bu yıl 2 Eylül’de başlaması beklenen şenliğin, Nashville’in yaklaşık bir saat güneydoğusundaki Manchester’daki eski bir çiftlik alanında başlaması planlanıyordu.

Kaynak: Sputnik

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img