- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de çocuk vakalarının sayısı bir ayda 5 kattan fazla arttı

ABD’de çocuk vakalarının sayısı bir ayda 5 kattan fazla arttı

- Advertisement -spot_img
ABD’de test yapılan çocuklar arasında haftalık koronavirüs vaka sayılarının bir ay içinde 5 kattan fazla arttığı açıklandı. Ülkede koronavirüs teşhisi konan çocuk sayısı salgının en yüksek seviyesine ulaştı.

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) ve Çocuk Hastaneleri Birliğinin (CHA) haftalık raporunda, geçen hafta 204 bin çocukta COVID-19’a rastlandığı duyuruldu.

Bu sayının 22 Temmuz haftasında yaklaşık 38 bin olduğuna dikkat çekilen raporda, 26 Ağustos haftasında COVID-19 tespit edilen çocuk sayısında bir önceki aya göre 5 kattan fazla artış görüldüğü vurgulandı.

Toplam vakaların yüzde 14,8’ini çocuklar oluşturuyor

Koronavirüs tespit edilen çocuk sayısının iki haftadır 2020-2021 kışındaki dalganın da üzerinde seyrettiğine işaret edilen raporda, salgının başından bu yana teşhis konulan çocuk sayısı 4,8 milyona yaklaşırken toplam vakaların yüzde 14,8’ini çocukların oluşturduğu açıklandı

AAP, çocukların COVID-19 nedeniyle şiddetli hastalanma ve ölüm riskinin daha düşük olduğunu açıkladı.

Virüsün çocuklarda yol açabileceği daha uzun vadeli sağlık problemleri ile salgın nedeniyle ortaya çıkan duygusal ve zihinsel sorunlar konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img