- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Büyükelçiliği Konutun kapılarını YouTube kanalında Büyükelçiliklerde Sanat sergisi için açıyor.

ABD Büyükelçiliği Konutun kapılarını YouTube kanalında Büyükelçiliklerde Sanat sergisi için açıyor.

- Advertisement -spot_img

Birbirinden önemli Amerikalı ressamların eserlerinin yer aldığı sergiyi Büyükelçinin eşi, diplomat Elizabeth Fritschle sizler için anlatıyor. Serginin teması “transcendance- aşkınlık”.

Büyükelçi Satterfield sergiden duyduğu memnuniyeti ve temanın önemini sergi kataloğunun önsözünde şu sözlerle ifade ediyor: “Evimizin kapılarını açmak ve Amerikalı Birleşik Devletlerinden gelen bu seçkin sanat eserlerini sizlerle paylaşmak bizim için bir onur. Diplomasi sanatı, ön yargıları, yanlış anlamaları ya da katı düşünme kalıplarını aşmayı gerektirir. Nitekim bu sanat koleksiyonunun teması da “Aşkınlık” olarak belirlenmiştir.”

Sergide yer alan sanatçılar: Benjamin Abramowitz, Christopher Baer, Lisa K. Blatt, Gary Robert Bowling, Rick Braveheart, Jacob Brown, Tom Fruin, Carla Goldberg, Susan Goldman, Ellen Hill, Barbara Januszkiewicz, Madalyn Marcus, Rachel Miller, Nancy Sausser, Frances Valesco ve Kay Walkingstick.

ABD Dışişleri Bakanlığı, “Büyükelçiliklerde Sanat” programı kapsamında, 1963 yılından bu yana her yıl 189 ülkede Büyükelçiliklerin ev sahipliğinde, ortalama 60 geçici ve 70’den fazla kalıcı sergiyi sanat severlerle buluşturuyor. Bu sergiler, hem Amerikalı sanatçıların eserlerini dünyaya tanıtıyor hem de ev sahibi ülkelerde düzenlenen etkinlikler sayesinde kültürler arası diyaloğa katkı sağlıyor.

Kaynak:  U.S. Mission Turkey / ABD Ankara Büyükelçiliği 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img