- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDFloridalı çift, Hawaii’ye uçmak için sahte aşı kartı kullandı

Floridalı çift, Hawaii’ye uçmak için sahte aşı kartı kullandı

- Advertisement -spot_img

Miami’den Daniela ve Enzo Dalmazzo, kendileri ve 2016 ve 2017 doğumlu iki küçük çocukları için uydurma aşı kartları göstererek 11 Ağustos’ta Honolulu’ya uçtu. Çift, çocukları için düzenledikleri uydurma kart sayesinde yakalandı. Zira her iki çocuk da ABD’de kullanım için onaylanmış rastgele bir aşı ile aşılanamayacak kadar küçüktü.

Hawaii Başsavcılığı’ndan Özel Casus Joe Logan, “Havaalanındaki tarama vazifelisi, geldiklerinde çocukların yaşı ve aşı ile ilgili bir anormallik fark etti ve biz de bu halde sürece dahil olduk” dedi.

Çiftin, 10 günlük karantinadan kaçınmak için ziyaretçilerin aşı delili yahut negatif COVID-19 testi sunmalarını gerektiren Eyaletin İnançlı Seyahat Programı’nı ihlal ettiği tespit edildi.

Dalmazzo çifti, aşı kartını tahrif etmekle suçlandılar. Eyalette aşı dokümanlarında tahrifat yapmaktan hatalı bulunan herkes 5.000 dolar para cezasına yahut bir yıl mahpus cezasına çarptırılabilir. Çift, kefaletle hür bırakıldı.

Emsal bir olay da California’da yaşandı. Bir baba ve oğlu geçersiz COVID-19 pasaportları gösterdikleri teziyle Honolulu havaalanında gözaltına alındı.

Hawaii, bu ay artan COVID-19 olaylarıyla boğuşuyor.

Kaynak:sözcü

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img