- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDUzay aracındaki delikleri NASA astronotu mu açtı? Rusya'dan NASA'ya şok suçlama

Uzay aracındaki delikleri NASA astronotu mu açtı? Rusya’dan NASA’ya şok suçlama

- Advertisement -spot_img

Rus haber ajansı TASS, NASA astronotu hakkında oldukça şok suçlamalara yer verdi. TASS astronotlardan birinin Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) duygusal bir çöküntü yaşamak ve Rus uzay aracına zarar vermekle suçladı.

2018’de Uluslarası Uzay İstasyonu’nda (ISS) Soyuz uzay aracında ortaya çıkan ‘gizemli’ delikler gündem olmuş, kozmonotlar deliğin sebebini anlayabilmek için saatler süren bir uzay yürüyüşüne çıkmıştı.

Ancak konuya ilişkin net bir açıklama yapılmamıştı.

Rus haber ajansı TASS, bu olaya ilişkin herkesi şaşkına çeviren bir iddia ortaya attı.

TASS, NASA astronotu Serena Auñón-Chancellor’u Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) duygusal bir çöküntü yaşamak ve Dünya’ya erken dönebilmek için Rus uzay aracı Soyuz’a zarar vermekle suçladı.

İddiayı ortaya ilk atan TASS değil. 2018’de uzay istasyonunda sızıntıya neden olan delikten ABD astronotlarının sorumlu olduğuna dair söylentiler uzun süredir Rus medyasında dolaşıyor.

Ancak NASA, TASS’ın haberi sonrası bu iddialara net bir yanıt verdi ve tamamen saçmalık olduğunu söyleyerek astronotuna destek çıktı.

Space.com’un haberine göre 13 Ağustos’ta bir telekonferans sırasında, NASA yetkilisi Kathy Lueders gazetecilere, NASA astronotu ve uçuş mühendisi Serena Auñón-Chancellor’a yönelik saldırıların temelsiz olduğunu söyledi.

Lueders gazetecilere verdiği demeçte, “Serena, ülkesine hizmet etmiş ve teşkilata paha biçilmez katkılarda bulunmuş son derece saygın bir mürettebat üyesidir. Ben Serena’nın arkasındayım, bizler Serena’nın ve profesyonel davranışlarının arkasındayız. Bu suçlamayı da inandırıcı bulmadım.” dedi.

Kaynak: CNN


- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img