- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD 3. Doz Aşıyı Onaylama Aşamasında

ABD 3. Doz Aşıyı Onaylama Aşamasında

- Advertisement -spot_img

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar başta olmak üzere bazı kişilere, üçüncü doz Corona aşısını onaylama hazırlığında.

Buna göre FDA yetkilileri, belirlenen kriterlere uygun kişiler için üçüncü doz Pfizer/BioNTech ya da Moderna aşısını bugün onaylayabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) bir danışman ekibinin de konuyu görüşmek üzere yarın biraraya gelmesi bekleniyor.

Organ nakli olanlar ya da kanser tedavisi görenler gibi sağlık durumları risk altında olan kişilere ek doz aşı yapılıp-yapılmaması, bir süredir bilim dünyasının da gündeminde.

Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, organ nakli olan birçok hastada, iki doz Corona aşısının ardından çok az ya da hiç antikor üretimi gözlemlenmediği sonucuna varıldı. Ancak bu araştırmada gözlemlenen hastalar, üçüncü doz aşıyı olduktan sonra virüse karşı ürettikleri antikor oranı yükseldi.

ABD’de gerek belirli hastalıklar gerekse kullandıkları reçeteli ilaçlar nedeniyle 3 ila 9 milyon kişinin bağışıklık sisteminin zayıf durumda olduğu belirtiliyor.

CDC ayrıca kısa bir süre önce sonuçlanan araştırmanın ardından hamile kadınların da en az bir doz Corona virüsü aşısının ardından düşük riskinin artmadığı kanısına vardı ve hamile kadınlara aşı olma önerisinde bulundu.

Kaynak: VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img