- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNASA’nın Mars’tan topladığı ilk kaya örneği kayıp

NASA’nın Mars’tan topladığı ilk kaya örneği kayıp

- Advertisement -spot_img

NASA’nın uzay aracı Perseverance’ın Mars’tan topladığı ilk kaya örneği robotun metal tüpünde bulunamadı. Bilim insanları, neyin yanlış gittiğini araştırıyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay aracı Perseverance’ın Mars’tan topladığı ilk kaya örneğinin kayıp olduğu belirtildi. NASA çalışanları, Perseverance’ın topladığı kaya örneğinin robotun metal tüpünde bulunmadığını açıkladı.

Perseverance’ın ilk kaya toplama girişimi başarısız olurken, bilim insanları, Dünya’da yapılan denemelerde benzer bir olay yaşanmadığını belirtti. NASA’nın Güney Kaliforniya’daki Jet Propulsion Laboratuvarı’nda Perseverance yöneticisi Jessica Samuels, “Örnek alma süreci başından sonuna kadar otonomdur. Toplama tüpüne bir numune yerleştirdikten sonra gerçekleşen adımlardan biri, onun hacmini ölçmektir. Robot, numuneyi olması gereken dirençle karşılamadı” dedi.

Perseverance’ın proje müdürü Jennifer Trosper ise “Şimdilik numune alma ve önbelleğe alma sistemiyle ilgili bir donanım sorununun daha düşük, kayadan karot alma sırasında beklediğimiz şekilde tepki vermemesinin daha yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyoruz” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img