- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York eyaletindeki göçmenlik mahkemeleri, geçen sene pandeminin başlamasından bu yana ilk...

New York eyaletindeki göçmenlik mahkemeleri, geçen sene pandeminin başlamasından bu yana ilk kez açıldı

- Advertisement -spot_img

Geçtiğimiz sene başında koronavirüs pandemisi başladığından bu yana kapalı olan New York Göçmenlik Mahkemeleri’nde yalnızca belli başlı davalar çevrimiçi olarak uzaktan görülmüştü. Fakat şehrin normalleşmesi ile artık Broadway, Varick veya Federal Plaza’daki Göçmenlik Mahkemeleri tamamen açıldı.

Syracuse Üniversitesi’ndeki Transactional Records Access Clearinghouse (TRAC) tarafından derlenen ve analiz edilen verilere göre, New York eyaletindeki insanların ortalama olarak 1.002 gün beklediği tespit edildi. Bu sayı, bir göçmenlik davası için ortalama bekleme süresinin 2020’de 863 gün ve 2021’de 696 gün olmasıyla artmaya devam etti.

TRAC’de Yardımcı Doçent Austin Kocher Gothamist, WNYC’ye verdiği demeçte, “Davalarının karara bağlanması umuduyla yıllarca ve yıllarca beklemek zorunda kalan insanlar için bu, esasen hayatlarını arafta yaşadıkları anlamına geliyor. Bir ev satın alabilmek, çocuklarının okuluna dahil olmak gibi temel şeyleri geciktiriyor ve insanları gerçekten her türlü zorlu kararlar almaya zorluyor.” dedi.

Pandemi süreci, Amerika’da zaten ağır işleyen ve geç sonuçlanan göçmenlik davalarının daha da yığılmasına sebep oldu. Sadece 2021’de ülke genelinde 1,3 milyondan fazla bekleyen dava var ve bu sayının yaklaşık 150 bini New York’ta bulunuyor. Bu anlamda New York, Texas ve California’dan sonra, göçmenlik davası en fazla bekleyen eyalet. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img