- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDCDC: ABD’de Kovid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor

CDC: ABD’de Kovid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor

- Advertisement -spot_img

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD’de geçtiğimiz günlerde Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü belirterek, “ABD’de Kovid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor” dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin son verileri görüşmek üzere toplandı. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, ABD’de geçtiğimiz hafta vaka sayısının yaklaşık yüzde 70, Kovid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 26 ve hastane başvurularının yüzde 36 arttığını belirtti.

Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü kaydeden Walensky, “ABD’de Kovid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor” dedi.

Beyaz Saray Kovid-19 Koordinatörü Jeff Zients de salgının ağırlıklı olarak aşılanmayanları tehdit ettiğini söyleyerek, aşılama oranlarının düşük olduğu bölgelerdeki yayılma nedeniyle önümüzdeki haftalarda vaka sayısının artmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img