- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerikalı yetkililer Corona virüsünün Delta varyantının dünya genelinde baskın tür haline geldiğini...

Amerikalı yetkililer Corona virüsünün Delta varyantının dünya genelinde baskın tür haline geldiğini bildirdi

- Advertisement -spot_img

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Başkanı Rochelle Walensky, ABD’deki Corona virüsü vakalarının önceki haftaya göre yüzde 70, ölümlerin ise yüzde 26 arttığını söyledi. Ülkede aşılanmanın az olduğu bölgelerde yeni vaka kümeleri görülüyor.

Walensky, yedi günlük yeni vaka ortalamasının 26 binden fazla olduğunu söyledi. Bu rakam CDC’nin 11 bin olan Haziran ayı kayıtlarının iki katından fazla.

‘‘Pandemi aşılanmayanların pandemisine dönüştü’’

‘‘Bub aşılanmayanların pandemisi olmaya başladı’’ diyen Walensky ABD’de hastaneye kaldırılanların yüzde 97’sinin aşı yaptırmayan kişiler olduğuna dikkat çekti.

Walensky, ABD’de bulaşıcılık riskinin arttığı eyaletlerin sayısının da gittikçe yükseldiğini söyledi ve bu durumun geçen aylarda meydana gelen kazanımları tersine çevirebileceği uyarısında bulundu.

Walensky, aşısız Amerikalılar’ı Corona virüsü aşısı olmaya davet etti ve Pfizer ile Moderna’nın aşılarının Delta varyantına karşı etkisinin kanıtlandığını söyledi.

CDC Başkanı ilk dozunu olduktan sonra ikincisi için belirlenen zamanı kaçırmış olanların gecikmeli de olsa ikinci dozlarını olmaları tavsiyesinde bulundu.

Beyaz Saray Corona salgınıyla mücadele koordinatörü Jeff Zients, beş yeni vakadan birinin Florida’da görüldüğünü bildirdi.

Zients ABD’de son 10 günde yaklaşık 5 milyon kişinin aşı olduğunu, bunlar arasında şu ana kadar aşılama oranı düşük seyreden eyaletlerin sakinlerinin de olduğunu belirtti.

Zients ABD’nin üçüncü doz için yeterli aşı stoğu bulunduğunu, ancak üçüncü dozun gerekli olup olmadığı konusunda hala karar verilmediğini söyledi.

ABD’nin önde gelen salgın hastalık uzmanı Anthony Fauci ise Corona virüsünün orijinal varyantından daha bulaşıcı olan Delta varyantının dünya genelinde 100 kadar ülkede görüldüğünü ve artık baskın varyant haline geldiğini söyledi.

Kaynak: VOA, Reuters

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img