- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDJ&J, kanserojen madde içerdiği ortaya çıkan güneş kremlerini piyasadan çekti

J&J, kanserojen madde içerdiği ortaya çıkan güneş kremlerini piyasadan çekti

- Advertisement -spot_img

ABD’nin önde gelen tıbbi malzeme ve kozmetik üreticisi Johnson & Johnson (J&J), sprey halinde satılan Neutrogena ve Aveeno marka güneş kremlerinin bazı örneklerinde kansere yol açabilecek kimyasal madde benzen izi bulunmasının ardından bu ürünlerini piyasadan çektiğini duyurdu.

J&J tarafından yapılan açıklamada, tüketicilerden bu ürünleri kullanmamaları istendi. Yine aynı açıklamada, dağıtıcılara ve mağazalara bu ürünün müşterilere satılmaması için talimat verildiği duyuruldu. Şirket, bu ürünlerin derhal mağaza vitrinlerinden toplanmasını istedi.

Açıklamada, piyasada satışa sunulan beş Neutrogena ve Aveeno spreyinin kullanımının tüketicilere olumsuz sağlık etkileri olmayacağı ancak tedbir amaçlı bu ürünlerin piyasadan çekilme kararı alındığı bildirili.

Şirket, güneş kremlerinin üretim aşamasında benzen kullanılmamasına rağmen, daha sonra çok az miktarda da olsa bu maddenin izine ürünlerde nasıl rastlandığı konusunun ayrıntılı bir şekilde araştırıldığını aktardı.

Yasak getirilen Neutrogena ve Aveeno marka spreyleri arasında “Beach Defense”, “Cool Dry Sport”, “Invisible Daily”, “Ultra Sheer” ve “Aveeno Protect + Refresh spray” isimli ürünler bulunuyor.

Kaynak: euronews

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img