- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEM'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

- Advertisement -spot_img
Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, Brezilya Sao Paulo’da teslim olduğu açıklandı.

Kurduğu ‘Çiftlik Bank’ ile 2018 yılında, 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak, yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, dün gece Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim oldu.

Aydın, dün yayınladığı video ile Türk yargısına teslim olacağını duyurmuştu. 

Aydın, “Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.” demişti.

Interpol’ün en çok arananlar listesindeydi

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

‘Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, Interpol’ün ‘en çok arananlar’ listesindeydi.

Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre Aydın, ‘elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma’, ‘kooperatif kurarak insanları aldatma’, ‘suçunu finans etmek için organizasyon kurma’, ‘taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama’ ve ‘vergi yasanın ihlali’ suçlamasıyla aranıyordu.

Çiftlik Bank nedir?

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

‘Çiftlik Bank’, ilk kurulduğunda oyun platformu olarak hizmet verdi daha sonra yüz binlerce kullanıcısı olan yatırım haline dönüştü. Kullanıcılar, yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın aldı. Yatırdıklarının daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi, yatırdığı parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. 

Aydın’ın daha önce yurt dışında sürdüğü lüks yaşama ait  görüntüler ortaya çıkmıştı.

Kaynak: DHA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img