- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDGeorge Floyd'u öldürmekle suçlanan polis yeniden yargılama istedi

George Floyd’u öldürmekle suçlanan polis yeniden yargılama istedi

- Advertisement -spot_img
ABD’de siyahi Goerge Floyd’u öldürmekten suçlu bulunan eski polis Derek Chauvin, “adil yargılanmadığını” savunarak yeniden yargılama talebinde bulundu.

Chauvin’in avukatı Eric Nelson, müvekkilinin yeniden yargılanması için mahkemeye başvuruda bulundu.

Lenson, Chauvin’in “adil yargılanmadığı, savcılığının ve jürinin görevini kötüye kullandığı, duruşma esnasında hatalar yapıldığı ve hukuka aykırı bir karar verildiği” gerekçeleriyle müvekkilinin yeniden yargılanmasını talep etti.

Chauvin’in yargılandığı davada jürilerden birinin, medyaya yansıyan fotoğrafında “Black Lives Matter” (Siyahların Hayatı Değerlidir) yazılı şapka takması, bu kişinin jüri olarak tarafsız olup olmadığı tartışmalarına neden olmuştu.

Chauvin davasındaki 12 jüriden biri olan 31 yaşındaki Brandon Mitchell’ın, üzerinde “Dizinizi boynumuzdan çekin” yazılı tişört giydiği ve “Siyahların Hayatı Değerlidir” yazılı şapka taktığı fotoğrafının ardından hukukçular arasında tarafsızlık tartışması başlamıştı.

Chauvin, suçlu bulunmuştu

Brandon Mitchell isimli jüri, Star Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu fotoğrafının geçen yıl ağustosta ABD’de siyahların hakları için mücadele eden Martin Luther King’i anma töreninden bir kare olduğunu, fotoğrafın George Floyd protestolarında çekilmediğini savunmuştu.

Minneapolis’teki Hennepin Bölge Mahkemesinde 4 haftadır devam eden yargılamada, dün 12 kişilik jüri, kendisine yöneltilen 2. ve 3. dereceden cinayet ile 2. dereceden adam öldürmek suçlamalarının tümünden Chauvin’i suçlu bulmuştu.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img