- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMPentagon duyurdu: COVID-19'u tespit eden mikroçip geliştirildi

Pentagon duyurdu: COVID-19’u tespit eden mikroçip geliştirildi

- Advertisement -spot_img
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da görevli bilim insanları koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında mikroçip geliştirdi. Mikroçip, salgın şüphesi taşıyanlara erken uyarı verecek.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tüm hızıyla sürüyor. Salgına karşı aşı ve ilaç üretimi devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da görevli bilim insanları koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında mikroçip geliştirdi.

“Deri altına sokularak enfeksiyonları tespit edecek”

Savunma Ar-ge Projeleri Dairesi’nde (DARPA) görevli bilim insanları, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ürettikleri cihazda, deri altına sokularak koronavirüs enfeksiyonunu tespit edebilecek bir mikroçip geliştirdiklerini açıkladı.

Bilim insanları, COVID-19 şüphesi taşıyan söz konusu kişinin diyalize bağlandığında koronavirüsü kandan çıkarabilen bir filtre de geliştirdi.

Geliştirilen çip, ilk kez bir televizyon programında görüntülendi. 

“Gelen sinyaller yarın semptom göstereceğiniz anlamına geliyor”

DARPA’nın bulaşıcı hastalık doktoru olan emekli Albay Matt Hepburn katıldığı programda, sürekli olarak kanı test etmek için tasarlanmış doku benzeri bir jel gösterdi.

Hepburn, “Onu derinizin altına koyuyorsunuz, size vücudun içinde kimyasal reaksiyonlar olduğunu gösteriyor ve bu sinyal yarın semptom göstereceğiniz anlamına geliyor” dedi.

Kaynak: DHA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img