- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de bir kadın siyahi sürücüleri polisten korumak için bir uygulama geliştirdi

ABD’de bir kadın siyahi sürücüleri polisten korumak için bir uygulama geliştirdi

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde, bir psikoterapist kadın, siyahi sürücüleri trafik kontrollerinde polis şiddetinden korumak için yeni bir uygulama geliştirdi.

Charmine Davis adındaki kadın, yakında ehliyet sınavını geçecek oğlu için endişeleniyordu, onu polis şiddetinden korumak için böyle bir uygulama geliştirdi.

ABD’de özellikle geçtiğimiz yıl George Floyd adlı siyahi adamın gözaltı işlemi sırasında polis tarafından boğularak öldürülmesi ile Davis’in “Just Us” adlı uygulamasına ilgi artıyor.

Just Us uygulaması nasıl çalışıyor?

Araçta kullanılan bu uygulamanın üç ana özelliği var.

Birincisi “Check In”: Daha önce belirlenen kişilere, polis kontrolü sırasındaki konumunuzu belirtiyor ve güvende olduğunuza dair bir mesaj gönderiyorsunuz.

İkincisi “Head’s Up”: Aynı yakınlarınıza konumuzun ve polis tarafından tutuklandığınızı belirten bir mesaj gönderiyorsunuz, ayrıca telefonunuz otomatik olarak video kaydına başlıyor ve canlı yayına giriyor.

Son olarak “Help”: Aynı şekilde yakınlarınıza haber veriyorsunuz, canlı yayına giriyorsunuz ancak bu sefer 5 kilometrelik mesafede bulunanlara yardıma ihtiyacınız olduğunu haber veriyorsunuz.

Bütün bu özelliklerin sesle aktive edilebileceğinin altını çizen Davis, “İnsanlar bir şeyler almak için uzandıklarında tehlikenin arttığını biliyoruz. Bu yüzden sesle aktivasyon benim için çok önemliydi” dedi.

Siyahi sürücülerin tutuklanma olasılığının yüzde 20 daha fazla olduğunu vurgulayan Charmine Davis, “Oğlum siyahi bir sürücü olarak bu gerçekle yüzleşecek, onun nasıl koruyabilirim diye düşünürken bu uygulama fikri geldi” diye konuştu.

Just Us sadece araba kullananlar için değil, aynı zamanda sokakta veya aile içi şiddet ve cinsel saldırı gibi bir kişinin kendisini tehlikede hissettiği her durumda da kullanılabilir.

Kaynak: euronews / Hüseyin Koyuncu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img