- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMSüveyş Kanalı kapandı, dünya ticareti büyük yara aldı

Süveyş Kanalı kapandı, dünya ticareti büyük yara aldı

- Advertisement -spot_img
Süveyş Kanalı’nda “karaya oturan gemi” krizi yaşanıyor. Dünyanın en yoğun nakliye yollarından biri olan Süveyş Kanalı, karaya oturan dev konteyner gemisi sebebiyle trafiğe kapandı. Peki, dünya ticaretinin gözünün çevrili olduğu kanalın önemi ne?

Dev konteyner gemisi The Ever Given kum fırtınasına yakalandı ve Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan Süveyş Kanalı’nda karaya oturdu.

Yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğünde ve 20 bin konteyner taşıma kapasitesine sahip, 220 bin tonluk gemi yüzünden Süveyş kanalı kilitlendi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

30’u petrol tankeri olmak üzere en az 200 gemi kanalda mahsur kaldı.

Türkiye’den yardım teklifi

Dünyanın en zorlu su yolu olan Türk Boğazları Bölgesi’nde yaklaşık 5 yıldır seyir, can, mal ve çevre emniyetini temin etmek amacıyla 7 gün 24 saat hizmet veren Nene Hatun gemisi, Süveyş Kanalı’ndaki kaza için göreve hazır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Süveyş Kanalı’ndaki kazayla ilgili, “Yardım önerimizi yaptık ve onlardan olumlu bir yanıt gelirse yardım götürürüz.” dedi.

Geminin sahibi şirket özür diledi

Süveyş Kanalı’nda karaya oturan ve kanalın geçişlere kapanmasına neden olan kargo gemisi Ever Given’ın sahibi Japon Shoei Kisen şirketi, endişeye neden oldukları için özür diledi.

Geminin karaya oturmasından bir gün sonra şirketten yapılan açıklamada, “Büyük endişeye neden olduğumuz için içtenlikle özür diliyoruz” denildi.

Gemi içerisinde tamamı Hint uyruklu 25 mürettebatın bulunduğu, bu kişilerden yaralananın olmadığı açıklandı.

Gemi bugün yüzdürülecek

Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına neden olan “The Ever Given” isimli yük gemisinin akşam saatlerinde yüzdürülmesinin beklendiği duyuruldu.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img