- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAMiami Beach, OHAL ilan edip sokağa çıkma yasağı koydu

Miami Beach, OHAL ilan edip sokağa çıkma yasağı koydu

- Advertisement -spot_img

Bahar tatili vesilesiyle gençlerin akınına uğrayıp çılgın sokak ve plaj partilerine sahne olan Miami Beach, OHAL ilan etti. Bu kapsamda eğlence mekanlarının toplandığı South Beach’te 72 saatliğine mekanlar kapatıldı ve gece sokağa çıkma yasağı uygulamaya konuldu.

ABD’nin Florida eyaletinin en kalabalık idari bölgesi Miami-Dade’e bağlı Miami Beach kenti, koronavirüs pandemisine rağmen bahar tatilcilerinin kaos yaratması karşısında olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Bahar tatili vesilesiyle gençlerin akınına uğrayıp çılgın sokak ve plaj partilerine sahne olan kentte, en etkilenen bölge (High Impact Zone) adı verilen eğlencenin en yoğun olduğu kesitte gece sokağa çıkma yasağı uygulamaya konuldu.

Sokaklarda ve plajlarda düzenlenen partilerde sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmaması, barlarla restoranların lebalep dolmasıyla önlemlerin hiçe sayılması, yerel yetkilileri harekete geçirdi.

‘Kontrolden çıktı’

Basın toplantısı düzenleyerek OHAL kararnamesi açıklayan Miami Beach Belediye Başkanı Dan Gelber, bahar tatilcilerinin akınının kontrolden çıktığını söyledi.

Yollarla köprüler kapatıldı

Akını kesmek için kente ulaşan tüm yolların ve bazı köprülerin kapatıldığını duyuran Gelber, kentin en çok etkilenen bölgesi (High Impact Zone) için dizginleri daha da sıkılaştırdı.

​Belediye başkanı, eğlence mekanlarının toplandığı South Beach (Güney Plajı) ilçesini kapsayan bölgede duruma göre uzatılmak üzere 72 saatliğine mekanları kapattı ve 20.00-06.00 arası sokağa çıkma yasağı yürürlüğe koydu.

‘Mecbur kaldık’

Kent yönetiminden Raul J. Aguila da sözkonusu bölgede nüfus yoğunluğunun ve faaliyetlerinin kontrolden çıktığını belirterek “Bu kararı vermesi kolay olmadı, ancak halk sağlığı ve güvenliğini korumak için mecbur kaldık” dedi. 

Polis başa çıkamadı

Plajlarda ve sokaklarda maskesiz, sosyal mesafesiz şekilde eğlenen kalabalıkları gösteren videolar paylaşan gençlerin bazısı cumartesi yürürlüğe giren yasaklara mukavemet ettiğinden, yeni gözaltılar yapıldı. 

Geçen haftasonunda yaklaşık 100 kişinin gözaltına alındığı ve 900’den fazla kişiye celpname gönderildiği kentte, o zamandan beri onlarca kişi daha gözaltına alındı.

Kaynak: Sputnık


- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img