- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDIRS, Vergi Beyan Tarihini 17 Mayıs’a ertelediğini duyurdu!

IRS, Vergi Beyan Tarihini 17 Mayıs’a ertelediğini duyurdu!

- Advertisement -spot_img

IRS ve Hazine Bakanlığı, salgın nedeniyle zor zamanlardan geçen halka destek olmak amacıyla, 15 Nisan olan vergi beyan tarihini 17 Mayıs’a ertelediğini duyurdu.

Vergi Beyanı İçin Son Başvuru Tarihi 17 Mayıs!

Vergi mükellefleri IRS’ye borçlu oldukları paranın ödemesini 17 Mayıs’a kadar erteleyebilirler. Ödeyenler iadelerini göndermek için hala daha fazla zamana ihtiyaç duyarlarsa, Form 4868’i doldurarak 15 Ekim’e kadar uzatma talep edebilirler (ancak borçlu olunan vergiler hariç).

Uzatılmış son tarih yalnızca federal gelir beyannameleri ve vergiler için geçerlidir, yani vergi mükelleflerinin eyalet vergileri için, vade tarihlerinin değiştirilip değiştirilmediğini kontrol etmesi gerekecek. Tüm eyaletler federal hükümetle aynı son başvuru tarihini takip etmez.

Üç aylık tahmini ödemelerin vadesi ise hala 15 Nisan’da.

IRS, işsizlik vergisi indirimi için değiştirilmiş vergi beyannamesi başvurusunda bulunmayın, diyor.

IRS yetkilisi Chuck Rettig yaptığı açıklamada, “Tarih ertelenmiş olsa bile, vergi mükelleflerini mümkün olan en kısa sürede başvuruda bulunmaya çağırıyoruz, özellikle de geri ödeme borcu olanları. Doğrudan depozito ile elektronik olarak dosyalama, geri ödeme almanın en hızlı yoludur ve bazı vergi mükelleflerinin hak edebilecekleri kalan teşvik ödemelerini daha hızlı almalarına yardımcı olabilir.” dedi.

Kaynak: ABDPOST

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img