- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTÜRKİYETürk Diplomat Yeliz Kartal Brackman, New York'a yerleşerek 'kolonya dükkanı' açtı

Türk Diplomat Yeliz Kartal Brackman, New York’a yerleşerek ‘kolonya dükkanı’ açtı

- Advertisement -spot_img

Türk Diplomat Yeliz Kartal Brackman, New York’a yerleşerek ‘kolonya dükkanı’ açtı. Bakın Kartal’ın bu kararı almasında teşvik eden ne oldu…

Türkiye’nin Kosova’daki Priştine Büyükelçiliği’nde çalışan diplomat Yeliz Kartal Brackman, Brooklyn’in Park Slope semtinde butik dükkân Kolonya Carré’yi açtı. Kosova’da tanıştığı meslektaşı Belçikalı meslektaşı ile tanışıp evlendikten sonra New York’a yerleşti.

Pandemiye Yakalandıktan Sonra Kolonya İşi Haline Geldi

Hürriyet’ten Razi Canikligil’in haberine göre, ODTÜ Uluslararası İlişkiler mezunu Kartal, New York’taki Columbia Üniversitesi’nde yüksek lisansını da yine uluslararası ilişkiler üzerine tamamladıktan sonra, kariyerini Türk kültürünü tanıtıcı bir girişim başlatmakta arıyordu. New York’ta pandemiye yakalandıktan sonra Türk misafirperverliğinin geleneksel bir simgesi olan kolonyayı el ucundan ayırmadı. İyileştikten sonra da artık ne yapacağına karar vermişti. Mikropları öldürürken aynı zamanda ferahlık ve tazelik veren kolonyaları Amerikalılarla tanıştırmak için elindeki her kuruşunu harcayarak Brooklyn’in Park Slope semtinde butik dükkân Kolonya Carré’yi açtı.

2021/03/1614567692_k2.jpg

Kolonyaları Türkiye’den Getirtiyor

New York’ta işletmelerin kapandığı ve vitrinlerin boş kaldığı bir zamanda, büyük cesaretle açtığı hijyen odaklı dükkânında, Türkiye’den getirttiği kolonyalar başta olmak üzere, kremler ve el sabunları gibi her Türk’ün evindeki vazgeçilmez olan bu ürünler büyük ilgi gördü.

Kolonya, Dezenfektana Çok Daha İyi Bir Alternatif

Kolonyada yüzde 80 alkol içeriği olduğu için Koronavirüs’e karşı etkili olması için gerekli olan yüzde 64’ü fazlasıyla geçtiğini söyleyen Kartal, kullanımdaki dezenfektanların aksine kolonyada bulunan limon, gül, zeytin, mandalina, kiraz, yasemin, amber, tütün çiçeği kokusuyla çok daha iyi alternatif olacağını düşünüyor.

Kaynak: ABDPOST

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img