- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAVali Cuomo, Covid-19 Rakamlarıyla Oynamış

Vali Cuomo, Covid-19 Rakamlarıyla Oynamış

- Advertisement -spot_img

Vali Cuomo, Covid-19 test sonuçları pozitif çıkmasına rağman, 9.000’den fazla yaşlı insanı, salgının ilk günlerinde bakımevlerine geri göndermiş. Federal soruşturma olasılığı ve Trump’a açık vermemek için de, rakamları aylarca gizlemiş.

The Associated Press’in elde ettiği belgelere göre, salgının başladığı dönemde Vali Andrew Cuomo’nun direktifiyle 9.056 hasta huzurevlerine salıverildi.

AP, bildirilen bu rakamın, eyaletin sağlık bakanlığı tarafından daha önce yayınlanan rakamdan, yüzde 40 daha yüksek olduğunu belirtti.

Uzun Süreli Bakım Topluluk Koalisyonu’nun yönetici direktörü Richard Mollot, “Şeffaflığın olmaması ve önemli verilerin parçalarının gizlenmesi, bakım tesislerinde neler olup bittiğinin hem kapsamını hem de ciddiyetini anlama becerimizi baltaladı.” dedi.

Rapor, huzurevlerinin korona virüslü kişileri reddetmesini yasaklayan 25 Mart yönergesinin, virüsün yayılmasına yardımcı olup olmadığını sorgulamaya başladıkları sırada ortaya çıktı.

New York Başsavcısı Letitia James, Ocak ayı sonlarında, Cuomo yönetiminin huzurevinde meydana gelen ölümleri yüzde 50’ye varan oranda eksik bildirdiğine dair bir rapor yayınladı. Cuomo, huzurevi ölümlerinin gerçek sayısını gizlediği için eleştirildi, çünkü New York, hastanelere nakledilenleri değil, sadece huzurevinde ölenleri sayıyordu.

New York House GOP milletvekilleri, geçen hafta Adalet Bakanlığı’na, salgın sırasında New York’un huzurevlerine yaptığı muamele nedeniyle Cuomo’yu mahkemeye çağırmasını talep eden bir mektup gönderdiler.

Kaynak: abdpost

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img