- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden yönetiminden LGBT haklarının uluslararası çapta korunması için yaptırım sinyali

Biden yönetiminden LGBT haklarının uluslararası çapta korunması için yaptırım sinyali

- Advertisement -spot_img

Türkiye’de LGBTİ tartışmalarının yaşandığı dönemde, eşcinsellere yönelik ayrımcılığı sonlandırmak için Amerika Birleşik Devletleri’nden yaptırım sinyali geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, LGBTQİ bireylerin haklarının uluslararası çapta korunması için ekonomik yaptırımlar içeren bir muhtıra imzaladı.

2011’de Biden başkan yardımcısıyken hazırlanan direktiftin genişletildiği metinde, “Kim olursa olsun veya kimi severse sevsin, her birey saygı ve onur çerçevesinde muamele görme ve korkmadan yaşama hakkına sahiptir” ifadeleri kullanıldı.

Başkanlık muhtırası sembolik olsa dahi Biden, görevinin ilk 100 gününde, Eşitlik Yasası olarak bilinen LGBTQİ haklarına ilişkin düzenlemeyi hayata geçirme vaadinde bulunmuştu.

“Ekonomik yaptırımları değerlendirin”

Amerikalı lider imzaladığı muhtırayla, ABD’nin dış misyonlarından bulundukları ülkedeki lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve interseksüel karşıtı politikalarla daha sıkı mücadele etmelerini istedi. Reuters’ın haberine göre Biden ayrıca, diğer ülkelerdeki LGBTQİ toplumuna karşı şiddet ve ayrımcılık hususunun, insan haklarına ilişkin yıllık raporlarda yer alması içi Dışişleri Bakanlığına direktif verdi.

Muhtırada, cinsel kimliklerinden dolayı mülteci konumuna düşenlerin diğer mülteciler gibi eşit haklara sahip olması için daha fazla çaba sarf edilmesi, bu kişilere koruma sağlamak için mülteci yerleştirme programlarının hızlandırılması ve görevlilerin eğitilmesi tavsiye edildi.

Biden, yetkili mercilerden LGBTQİ haklarını ihlal eden hükümetlere karşı ekonomik yaptırım veya vize kısıtlaması gibi tüm diplomatik araçları göz önünde bulundurmalarını istedi.

Kaynak: euronews

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img