- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDHollywood tabelasında değişiklik yapan 6 kişi tutuklandı

Hollywood tabelasında değişiklik yapan 6 kişi tutuklandı

- Advertisement -spot_img

Los Angeles kentindeki Mount Lee tepesinde yer alan meşhur “Hollywood” tabelasını değiştiren 6 kişi tutuklandı. Tutuklanan ekip, yaptıkları eylem ile meme kanserine dikkat çekmek istediklerini iddia etti.

Los Angeles’taki Mount Lee tepesinde hareketli dakikalar yaşandı. Meşhur “Hollywood” tabelası, “Hollyboob” olarak değiştirildi. “Hollywood” yazısındaki ‘W’ ve ‘D’ harflerinin ‘B’ harfi ile değiştiren 6 kişi gözaltına alındı. Los Angeles Polis Teşkilatı’ndan (LAPD) yapılan açıklamada, güvenlik kameralarında 5 erkek ve 1 kadının tespit edildiği bunu üzerine harekete geçilerek bir yetişkin derginin kurucusu Julia Rose’un da aralarında bulunduğu grubun gözaltına alındığı ifade edildi. Tabelaya kalıcı zarar verilmemesi nedeniyle söz konusu kişilerin daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

EYLEM İÇİN 6 AY UĞRAMIŞLAR

Gözaltına alınan gruptaki bir diğer isim olan YouTube fenomeni Jack Tenney de bu fırsatı tepmek tepmek istemediği için Rose’a eşlik ettiğini, bu ‘şov’ için aslında 6 aydır uğraştıklarını anlattı.

YAZIYA MÜDAHALE SUÇ SAYILIYOR

Santa Monica Dağları’nda bulunan Hollywood Hills’in Mount Lee tepesinde büyük harflerle yazan “Hollywood” yazısı, bir Amerikan kültürü simgesi olarak biliniyor. 1923 yılında tahta ve sac levhadan yapılan, 1978 yılında yıkılıp çelikten tekrar takılan ikonik yazıya müdahale edilmesi iyi bir amaçla olsa bile suç teşkil ediyor.

Kaynak: Forumusa

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img