- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYADSÖ: Virüsün Vuhan'daki gıda pazarından kaynaklandığına dair kanıt yok

DSÖ: Virüsün Vuhan’daki gıda pazarından kaynaklandığına dair kanıt yok

- Advertisement -spot_img
Koronavirüsün kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü heyeti, virüsün Vuhan’daki gıda pazarından kaynaklandığına dair kanıt bulunmadığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyetinden Rus uzman Vladimir Dedkov, COVID-19’un kökenine dair yeni bir açıklamada bulundu.

Çin haber ajansı Xinhua’nın haberine göre, Dedkov, Vuhan’daki gıda pazarında salgının yayılması için tüm koşulların olduğunu ancak bunun virüsün oradan kaynaklandığı anlamına gelmediğini söyledi.

COVID-19’un Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından sızdığı iddialarını da yalanlayan Dedkov, “Laboratuvar mükemmel bir şekilde donatılmış. Oradan bir şeylerin sızmış olabileceğini hayal etmek benim için zor” dedi.

COVID-19, ilk kez Vuhan’daki gıda pazarında görülmüştü

Dünya, COVID-19 salgınından ilk kez Çin’in 31 Aralık 2019’da Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde “kaynağı bilinmeyen gizemli solunum yolu hastalığının” ortaya çıktığını DSÖ’ye bildirmesiyle haberdar olmuştu.

Hastalık, ilk kez Vuhan’da deniz ürünleri gıda pazarını ziyaret eden kişilerde görülmüş, sebebi anlaşılamayan solunum rahatsızlığı şikayetiyle 17 Kasım’da ilk hasta hastaneye başvurmuştu.

Akciğer iltihaplanmasına yol açan hastalığa yarasalarda bulunan bir beta koronavirüsün mutasyona uğramış hali olduğu tahmin edilen, daha önce bilinmeyen türdeki bir koronavirüsün sebep olduğu anlaşılmıştı.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img