- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey eyaletine bağlı Paterson'da Türk Polis Müdürünün Başarısı

New Jersey eyaletine bağlı Paterson’da Türk Polis Müdürünün Başarısı

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson kentine atanan Türk asıllı Polis Müdürü İbrahim Mike Baycora 1 yıllık icraat raporunu açıkladı. Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, Kamu Güvenlik Direktörü Jerry Speziale ile birlikte katıldığı programda genel suçlarda azalma olduğunu dikkat çekti.

Paterson Belediye Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Andre Sayegh, son 1 yılda genel suçlarda azalma olduğu belirtti, bu yılda silahlı gruplarla ve mafya ile mücadele edeceklerini vurguladı.

Başkan Sayegh yayınladığı istatistik bilgilerinde 2020 yılı için kundaklama % 14, hırsızlık% 27, motorlu taşıt hırsızlığı% 33, hırsızlık sayısı% 34 azaldı. Cinsel saldırı % 6 ve Cinsel saldırıyla birlikte gasp ve soygun % 10 azaldı.
Bununla birlikte, ağır silahlarla saldırı vakaları% 35 arttı ve yetkililerin “endişe verici” olarak adlandırdığı bir istatistikte cinayet oranı% 42 arttı.  

Mülkiyet suçları 2019’da 3.064’ten 2020’de 2153’e düştü. Emniyet Müdürü Baycora, koronavirüs ile birlikte eve yönelik hırsızlık olaylarının düştüğüne dikkat çekerek “Soygunların çoğu, insanların işte veya okulda olduğu günlerde işleniyordu. Pandemide çok daha fazla insan evde kalıyor. Evde biri varken kimse bir evi soymak istemez.”  dedi.

2019’da işlenen şiddet suçları 1219 olarak sayılırken, 2020’de işlenen 1415% 16’lık bir artış gözlendi.  16 Ocak’ta Broadway’deki BP benzin istasyonu yakınlarında işlenen bir cinayetin eklenmesiyle, şehirde 30 yılın en yüksek cinayet sayısı 2020 yılında gerçekleşti.

Sayegh, biri 16 aylık bir bebeğin öldürüldüğü, diğeri hamile bir kadının vurularak öldürüldüğü ve bebeğin hayatta kaldığı, özellikle iki iğrenç suçu kaydetti .  

Sayegh “Artışa rağmen şiddetle yüzleşmek ve Paterson’ı yaşanacak daha güvenli bir şehir yapmak için her zamankinden daha çok çalışacaklarının” sözünü verdi.

Belediye Başkanı Sayegh, yalnızca New York, Chicago, Los Angeles ve Philadelphia gibi daha büyük şehirlerde şiddet içeren suçların arttığını değil, aynı zamanda New Jersey’deki diğer tüm büyük şehirlerde olduğu gibi, Rockford, Illinois gibi daha küçük şehirlerde de silahlı saldırıların arttığını belirtti.  

Paterson Polis Departmanı eyalet ve federal kolluk kuvvetleri, New Jersey Başsavcısı Gurbir Grewal ve FBI ile ortak bir veri ağı kurulduğuna dikkat çeken İbrahim Mike Baycora, şehirde en çok aranan on suçludan sekizinin yakalanması bu sistemle mümkün oldu. Daha fazla teknolojiden faydalanacaklarını söyledi.

Polis departmanı geçtiğimiz günlerde 16 yeni memur ekledi ve 19 yeni ekip Şubat ayında katılarak Paterson Polis teşkilatı daha da güçlenecek.
Sayegh hedefini, yıl sonuna kadar Polis teşkilatındaki tüm eksiliklerin giderilmesi olarak kararlaştırıldığını belirterek, Covid-19 vakalarındaki artış Polis teşkilatımıza da yansıyor. Emekli ve vefatlar oluyor. Ama buna rağmen Polis teşkilatını güçlendireceğiz.” dedi.

BAYCORA: SİLAHLI GRUPLAR VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ARTACAK

Emniyet Müdürü İbrahim Mike Baycora, “Silahlı gruplar ve uyuşturucu satıcılarıyla mücadelemiz artacak. 2020 yılında tüm zamanlardan daha fazla silah ele geçirdik. Suçlular internetten daha rahat silah buluyorlar. Hatta bazı silahlar marketlerde dahi yok. Ele geçirilen silahların bir bölümü Polisimizde dahi yok. Göreve geldiğimizde kentin yaşam kalitesini arttırmak için raporlamalara önem vererek kentin en fazla sorun olan bölgelerindeki tedbirlerimizi arttırdık.  George Floyd’un ölümünden sonra Paterson’da 10 gösteri düzenlendi. Göstericilerin taşkınlık yapmasını önlemek için olağanüstü gayret sarfettik.” şeklinde konuştu. 

Kamu Güvenlik Direktörü Jerry Speziale ise “Paterson Polisi için vücut kameraları eklendi. Şehir genelinde kurulu plaka okuma kameraları kuruluyor. Bu soruşturmalara yardımcı olmak için kullanılacak. Tüm evlere  kapı zili kameraları koymayı hedefliyoruz. Bir çok olayın önüne teknoloji ile geçmiş olacağız.” dedi.

Speziale Cinayet masası ekibinin çalışmasını “olağanüstü bir iş” olarak gördüğünü vurgulayarak “Uzmanlık Soruşturma Bölümü’nün başkanı olan kıdemli Dedektif Yüzbaşı Patrick Murray’i bu işin uzmanı, Paterson Sokak Muhafızları projesi de çok güzel işler yaptı.” diyerek sözlerini sürdürdü.

2020 seçim sonuçlarının açıklamasıyla Paterson Nüfusunun 150 binden fazla olacağına dikkat çeken Başkan Sayegh, “Böylece daha fazla federal fon gelecek. Şehrin şiddet mağdurlarına rahatlık için avukat görevlendireceklerini” belirtti.

Kaynak: ABDPOST

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img