- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey'de binlerce kişi kapasiteli, büyük korona virüs aşı istasyonları kuruldu

New Jersey’de binlerce kişi kapasiteli, büyük korona virüs aşı istasyonları kuruldu

- Advertisement -spot_img


Aşı istasyonuna dönüştürülen Morris County’deki eski bir Sears mağazası, Cuma günü Vali Phil Murphy tarafından ziyaret edildi. Burada, sağlık görevlilerinin önümüzdeki haftalarda, günde 2.000’den fazla kişiyi aşılaması planlanıyor.

Pequannock Township itfaiye ve kurtarma ekibinden Thomas Lyons da dahil olmak üzere, Cuma günü birkaç kişi ilk doz aşılarını aldı..

“Uzun bir 10 ay oldu. Aylarca hastalarla ve nefes almakta zorlanan insanlarla uğraştıktan sonra, ilerleyebileceğimi ve işimi güvenle yapabileceğimi bilmek çok rahatlatıcı. Sağlık çalışanlarını ve ilk müdahale ekiplerini aşılayabileceğimiz noktaya gelmemiz harika. Şimdi 80 yaşındaki annemin de aşı olabileceği noktaya gelmeyi dört gözle bekliyorum.” dedi Lyons.

Vali Murphy, Çarşamba günü polis ve itfaiyecilerin aşı olacağını da duyurdu. “Sağlık çalışanları ve bakım tesislerindeki hastalar, en yüksek öncelik grubundalar. Polis ve itfaiye personeli için öncelik kararımız basitti: 10 aydan fazla süredir kendilerini tehlikeye attılar, acil durumlara müdahale ettiler, bazen sahada ilk sırada oluyorlar. Cuma günü, onlara aşı öncelik hakkı sağlayabildiğimiz için gurur duyuyorum.” şeklinde sözlerine devam etti.

New Jersey’de altı büyük ve 200 küçük aşı merkezi daha açılıyor. Murphy’nin ofisi, Pazartesi günü valiliğin web sitesinden açılan aşı kayıtlarına, şu ana kadar 650.000’den fazla kişinin başvurduğunu açıkladı.

Rockaway’deki Townsquare Alışveriş Merkezi’ndeki eski Sears mağazasının 30.000 fit karelik alt katında, bazıları mahremiyet için perde arkasında olan 20 aşı istasyonu bulunuyor.

Eyalet Polis Çavuşu Marc Pellegrino, başlangıçta haftada yaklaşık 1000 kişinin aşılanacağı istasyonda, önümüzdeki birkaç hafta içinde bu sayının yaklaşık 2.400’e çıkacağını umduğunu söyledi.

Kaynak: ABDPOST /  Özlem Özgüt Yörekli

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img