- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de çalışma ve göçmen vizelilerin girişini askıya alan uygulama uzatıldı

ABD’de çalışma ve göçmen vizelilerin girişini askıya alan uygulama uzatıldı

- Advertisement -spot_img
ABD’de, COVID-19 salgını nedeniyle yıl sonuna kadar askıya alınan göçmen ve çalışma vizeli kişilerin ülkeye girişini engelleyen kısıtlamalar 31 Mart’a kadar uzatıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı yazılı açıklamada, COVID-19’un ülkenin iş alanları üzerindeki etkisinin devam ettiğinin altını çizdi.

ABD Başkanı, COVID-19 salgını nedeniyle yıl sonuna kadar askıya alınan göçmen ve çalışma vizeli kişilerin girişine dair kısıtlamaların 31 Mart’a kadar uzatıldığını kaydetti.

Trump, ülkeye göçmen girişini askıya aldığı, 22 Nisan’da imzaladığı, 60 gün geçerli olan kararnameyi yıl sonuna kadar uzattığı ve kapsamına göçmen olmayan bazı vize türlerini de alacak şekilde genişlettiği yeni bir kararname imzalamıştı.

Trump’ın imzaladığı kararname ile ABD’ye 2020 sonuna kadar “göçmen vizesi” sahibi kişiler alınmayacaktı. Ayrıca bazı “göçmen olmayan vize” kategorisinde olan ancak sahibine çalışma imkanı tanıyan vizeler de kararname kapsamına alınmıştı.

“Göçmen olmayan vize” kategorisindeki H-1B, H-2B, H-4, L-1 ve bazı J-1 vizeleri de kararname kapsamına alınırken, H-1B vize programında vize için en yüksek maaş sahibi kişilere öncelik veriliyor.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img